DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

Trimite unui prieten

ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ CU OCAZIA ZILEI PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

Exportă PDF - ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ  CU OCAZIA ZILEI  PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI Tipărește pagina - ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ  CU OCAZIA ZILEI  PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI Trimite unui prieten - ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ  CU OCAZIA ZILEI  PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

publicat de Govor Consuella in Luni , 2 Decembrie 2019, 0:00

+ - R

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 3 decembrie, printr-o întâlnire specială.


Astfel, la sediul instituţiei a avut loc o întâlnire interactivă, solicitată de către mamele fetelor cu dizabilităţi, la care, invitat special a fost dl Bodog Alin- medic primar ginecolog.


În deschidere, directorul DAS Oradea, Arina Moş, a precizat: "Doresc să-i mulţumesc dnei Simona Zlibuţ, preşedinta Asociaţiei SOS Autism, la iniţiativa căreia are loc acest eveniment şi nu în ultimul rând dlui doctor Bodog Alin, care a acceptat invitaţia noastră şi a venit azi aici să vă răspundă la toate întrebările. Sunt bucuroasă să mă reîntâlnesc cu dumneavoastră şi îmi doresc, aşa cum am mai precizat şi la celelalte întâlniri, să ne cunoaştem mai bine, să vă cunoaşteţi dumneavoastră mai bine, şi să ne împărtăşim necazurile şi bucuriile."


Tema abordată a fost una delicată, motiv pentru care s-a şi solicitat această întrevedere, şi anume, afecţiunile ginecologice la fetele şi femeile cu handicap grav, care nu reuşesc, în cele mai multe cazuri, să descrie simptomele durerilor sau a stărilor prin care trec.


Doamnele prezente la întâlnire au aflat importanţa prevenţiei cancerului de col uterin şi a altor afecţiuni ginecologice, a administrării vaccinului Human Papilloma Virus şi a perioadei de administrare a acestuia respectiv, au primit sfaturi în ceea ce priveşte modalitatea de abordare a celor mai mici simptome ale bolii.

 

Femeile și fetele cu handicap sunt private mult prea adesea, printre altele, de accesul la programele de educaţie sexuală, de participare la viața publică, neputând să ia decizii privind propriile vieți.


Prin această întâlnire am dorit să ne asigurăm că toate femeile şi fetele cu handicap își pot exercita capacitatea juridică prin luarea propriilor decizii, beneficiind de sprijin şi sfaturi de la profesionişti, atunci când doresc, în ceea ce privește tratamentul medical sau terapeutic.


Ziua Internaţionala a Persoanelor cu Dizabilităţi trebuie privită şi ca un prilej de sărbătoare pentru toate persoanele care reuşesc sau încearcă să treacă peste un handicap.

 Galeria foto - ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ CU OCAZIA ZILEI PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

Înapoi la Comunicate de presa

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE