DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

Trimite unui prieten

„FAMILIA – UN MOFT, O TRADIŢIE SAU UN STIL DE VIAŢĂ”

Exportă PDF - „FAMILIA – UN MOFT, O TRADIŢIE SAU UN STIL DE VIAŢĂ” Tipărește pagina - „FAMILIA – UN MOFT, O TRADIŢIE SAU UN STIL DE VIAŢĂ” Trimite unui prieten - „FAMILIA – UN MOFT, O TRADIŢIE SAU UN STIL DE VIAŢĂ”

publicat de Govor Consuella in Miercuri , 15 Mai 2019, 0:00

+ - R

Direcția de Asistență Socială Oradea, împreună cu dna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit Ziua Internaţională a Familiei, printr-un eveniment, în sala Traian Moşoiu din cadrul Primăriei Municipiului Oradea.


În fiecare an, la 15 mai, printr-o rezoluţie din anul 1993 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei.
Obiectivul principal al marcării acestei zile este accentuarea importanţei rolului familiei şi promovarea valorilor acesteia, egalitatea, dragostea, respectul şi împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice.

 

La eveniment - masă rotundă, au participat persoane din toate mediile sociale: avocaţi, psihologi, reprezentanţi ai diferitelor instituţii publice locale - Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, reprezentanţi ai bisericii şi persoane din comunitatea locală, care au dezbătut subiectul de actualitate, familia, precum şi teme privind combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor vârstnice.


Dna Miorița Săteanu a expus într-un discurs emoționant, însemnătatea sărbătorii, rolul familiei în prezent, comparativ cu ceea ce a însemnat ea în urmă cu mulţi ani, urmată fiind de către dna Arina Moş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea care şi-a exprimat bucuria de a sărbători alături de cei prezenţi, precizând: „Susţinem familia atunci când trece prin momente vulnerabile şi atenţia noastră deosebită se îndreaptă asupra copiilor în special, prin acordarea serviciilor şi programelor menite să depăşească această situaţie. Unul dintre programele importante pentru copii, începând din septembrie 2019, este programul „after school", în Centrele multifuncţionale din Rogerius II şi Nufărul, care se adresează copiilor din familii sărace, fără posibilităţi materiale."

 

Programul a continuat cu un moment artistic special, susţinut de elevele Lorena și Denisa Ghib, de la Școala Gimnazială nr. 11.


„În orice mod imaginabil, familia este legătura noastră cu trecutul şi podul către viitorul nostru." - Alex Haley.

 Galeria foto - „FAMILIA – UN MOFT, O TRADIŢIE SAU UN STIL DE VIAŢĂ”

Înapoi la Comunicate de presa

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE