DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

ORA DE SĂNĂTATE LA CENTRELE DIN CARTIERE

ORA DE SĂNĂTATE LA CENTRELE DIN CARTIERE

Persoanele vârstnice care frecventează Centrul din Rogerius II au primit vizita dlui doctor Dinu Cristian, medic în cadrul Cabinetelor Medicale Şcolare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, care a răspuns la

„ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ” - BUCURIA COPIILOR

„ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ” - BUCURIA COPIILOR

În virtutea bunei colaborări, de mai bine de doi ani, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, Clubul Lions Oradea şi Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia, derulează proiecte menite să sprijine prin diferite acţiuni sociale şi nu(...)

ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU MIHAELA TATU

ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU MIHAELA TATU

La invitaţia Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, dna Mihaela Tatu, trainer pentru limbajul paraverbal şi nonverbal, a susţinut azi, un seminar, în Sala „Florica Ungur" din Oradea. Seminarul, interactiv, intitulat(...)

TOTUL DESPRE GRIPĂ LA „ŞCOALA PĂRINŢILOR”

TOTUL DESPRE GRIPĂ LA „ŞCOALA PĂRINŢILOR”

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în(...)

DASO ALĂTURI DE ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR ORADEA

DASO ALĂTURI DE ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR ORADEA

La invitaţia dlui Mihai Merca, noul preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor Oradea, dna Arina Moş, directorul DAS Oradea, a participat la o activitate cultural - sportivă a membrilor asociaţiei. În deschiderea evenimentului, dl(...)

Împreună Dăruim, Ajutăm, Sprijinim Orădenii

Împreună Dăruim, Ajutăm, Sprijinim Orădenii

Viceprimarul municipiului Oradea, dl. Florin Birta, în calitate de coordonator al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, împreună cu directorul executiv al instituției, dna Arina Moș, au susținut azi, 16 ianuarie 2019, o(...)

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își primească beneficiarii

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își(...)

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea, d-na Arina Moș a susținut azi, 30(...)

DEZBATERE PUBLICĂ PRIVIND REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI(...)

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, republicată, privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, Administraţia Socială Comunitară Oradea propune spre dezbatere publică REGULAMENTUL DE(...)

AUDIENŢE

DIRECTOR EXECUTIV Arina Moş MIERCURI ora 9.00 -

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE vACANTE DIN CADRUL CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE vACANTE(...)

ANUNȚDirecția de Asistență Socială Oradea cu sediul în Oradea, str.Primăriei nr.42, organizează concurs pentru ocuparea posturilor contractuale vacante de asistent medical comunitar PL și mediator sanitar M, în perioada

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI DE EXECUȚIE VACANTE DIN CADRUL INSTITUȚIEI

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI DE EXECUȚIE VACANTE(...)

ANUNȚDirecția de Asistență Socială Oradea cu sediul în Oradea, str. Primăriei nr.42, organizează concurs pentru ocuparea unor posturi contractuale de execuție vacante din cadrul instituției, în perioada(...)

„Ursul păcălit de vulpe”

„Ursul păcălit de vulpe”

Îndrăgita poveste „Ursul păcălit de vulpe” a fost azi pusă în scenă de trupa „Dollo” din Arad la creșele din zona Rogerius. Copiii au fost bucuroși să recunoască animăluțele-personaje: vulpea(...)

În lumea basmelor

În lumea basmelor

Copiii de la Creșa nr.1 „Dumbrava Minunată” au avut parte de o incursiune în lumea basmelor alături de trupa de teatru „Piticot”, care le-a pus în scenă basmul „Crăiasa Zăpezii”,(...)

Curajoși în fața doctorului

Curajoși în fața doctorului

Azi, în cadrul activităților educative, copiii de la Creșa nr. 9 - „Căsuța din Poieniță”, au jucat rolul de pacienți, în cabinetul medical improvizat în cadrul grupei și au învățat o scurtă(...)

Despre Mica Unire, pe înțelesul celor mici

Despre Mica Unire, pe înțelesul celor mici

Mica Unire a fost marcată în acest an la Creșa nr. 6 „Căsuța veseliei” prin activități de dactilopictură, nu înainte de a împărtăși copiilor și o poveste legată de acest eveniment. Activitatea(...)

Mândru că sunt român!

Mândru că sunt român!

Mica Unire a fost marcată și în acest an la Creșa nr. 1 "Dumbrava Minunată" prin prezentarea de obiecte de artă populară: costume populare, vase de lut, linguri de lemn, ștergare. Activitatea s-a încheiat dansând cu(...)

Bucurie, încântare, exuberanță...

Bucurie, încântare, exuberanță...

Bucurie, încântare, exuberanță... Copiii de la Creșa nr. 4 „Scufița Roșie” au așteptat cu nerăbdare venirea Moșului. Personalul creșei împreuna cu copiii vă urează sărbători

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

În data de 21 noiembrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

În data de 31 octombrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în(...)

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU MICUŢI ŞI PĂRINŢI

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU(...)

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea şi a fost susţinută de(...)

Despre DAS Oradea

Direcția de Asistență Socială Oradea (DAS Oradea) este serviciul public de asistență socială, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Oradea.

 

Înființată în anul 2001, prin H.C.L. nr.398/21.12.2001, această instituție s-a numit Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), până în 01.03.2018, când această denumire s-a schimbat în Direcția de Asistență Socială, conform HCL nr. 69/29.01.2018.

 

Inființată în scopul prevenirii sau limitarii unor situații de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, DAS Oradea are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de măsuri, programe, activități, servicii de protecție a persoanelor, familiilor, grupurilor aflate în stare de risc social.

 

Serviciile sociale se organizează la nivel comunitar, în funcție de nevoile identificate, de numărul potențialilor beneficiari, de complexitatea situațiilor de dificultate și de gradul de risc social.

 

Din perspectiva funcțională, acordarea serviciilor de asistență socială este concepută ca un sistem de acțiuni specifice, care trebuie să asigure realizarea obiectivului său major: asistarea persoanelor care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să-ți asigure nevoile sociale, să-și dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrarea socială, și au nevoie de intervenția autorităților și a comunității în care trăiesc.

 

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE