DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

DĂRUIM  DIN INIMĂ, PRIMIM CU RECUNOŞTINŢĂ

DĂRUIM DIN INIMĂ, PRIMIM CU RECUNOŞTINŢĂ

Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, s-au pregătit cum se cuvine să-l întâmpine pe Moş Nicolae, printr-o serie de activităţi de creaţie. Cu sprijinul şi sub(...)

DASO ŞI AJOFM BIHOR AU MARCAT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

DASO ŞI AJOFM BIHOR AU MARCAT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A(...)

Cele două instituţii partenere au marcat azi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, zi proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1992 şi care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 3 decembrie. (...)

SĂRBĂTORIM CENTENARUL ALĂTURI DE SENIORI

SĂRBĂTORIM CENTENARUL ALĂTURI DE SENIORI

Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu Asociația Pro Lirica și dna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit(...)

IMPORTANŢA EDUCAŢIEI LA VÂRSTA TIMPURIE

IMPORTANŢA EDUCAŢIEI LA VÂRSTA TIMPURIE

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc, întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către specialişti în(...)

OAMENI SPECIALI, COPII SPECIALI

OAMENI SPECIALI, COPII SPECIALI

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, în data de 13 şi 14 noiembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea, a organizat instruirea asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. La instruire au participat(...)

MAI PUŢINI OAMENI FĂRĂ ADĂPOST PE STRADĂ

MAI PUŢINI OAMENI FĂRĂ ADĂPOST PE STRADĂ

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, a deschis pentru comunitate „Centrul Comunitar Gutenberg", serviciu social care oferă sprijin pentru persoanele fără adăpost. Centrul este(...)

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își primească beneficiarii

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își(...)

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea, d-na Arina Moș a susținut azi, 30(...)

DEZBATERE PUBLICĂ PRIVIND REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI(...)

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, republicată, privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, Administraţia Socială Comunitară Oradea propune spre dezbatere publică REGULAMENTUL DE(...)

AUDIENŢE

DIRECTOR GENERAL Arina Moş MIERCURI ora 9.00 -

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE DE EXECUȚIE VACANTE DIN CADRUL  INSTITUȚIEI

ANUNȚ CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE DE(...)

ANUNȚ Direcția de Asistență Socială Oradea cu sediul în Oradea, str. Primăriei nr.42, organizează concurs pentru ocuparea unor posturi contractuale de execuție vacante din cadrul instituției, în perioada(...)

Farmecul copilăriei

Farmecul copilăriei

Copilașii de la Creșa nr. 10 „Rază de soare” și de la Creșa nr. 6 „Casuța veseliei” au descoperit farmecul copilăriei , o lume mirifică, un fragment de basm, alături de cei de la Teatru de Animație(...)

Mândri românași!

Mândri românași!

Ziua Națională a României este o zi cu o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni, de aceea și prichindeii de la Creșa nr. 9 - „Căsuța din Poieniță” au sărbătorit această zi, au(...)

LA MULȚI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

LA MULȚI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

Copilașii din Creșa nr. 8 „Căsuța Piticilor" au sărbătorit cu mândrie Centenarul Marii Uniri. Trupa de dans popular coordonată de dna instructor Aurelia Sălăjan, a participat, alâturi de elevi ai Șc. Gen. nr. 4(...)

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA

Românașii și româncuțele din Creșa nr.3 „Tărâmul Fermecat" anticipează sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, printr-o mulțime de jocuri de mișcare, activități ce stimulează motricitatea fină(...)

Hai să dăm mână cu mână

Hai să dăm mână cu mână

Hai să dăm „mână cu mână” s-a auzit astăzi în cadrul Creșei nr. 4 „Scufița Roșie”, unde „Piticii” au venit la sezătoarea „Ștrumfilor”. La mulți ani,

Marea Unire prin ochii celor mai mici!!!

Marea Unire prin ochii celor mai mici!!!

În anul Centenarului Marii Uniri, copiii și doamnele de la Creșa nr.6 „Căsuța Veseliei” și-au propus să marcheze acest eveniment printr-o suită de activităţi, prin care și cei mai mici devin părtași la(...)

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

În data de 21 noiembrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

În data de 31 octombrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în(...)

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU MICUŢI ŞI PĂRINŢI

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU(...)

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea şi a fost susţinută de(...)

Despre DAS Oradea

Direcția de Asistență Socială Oradea (DAS Oradea) este serviciul public de asistență socială, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Oradea.

 

Înființată în anul 2001, prin H.C.L. nr.398/21.12.2001, această instituție s-a numit Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), până în 01.03.2018, când această denumire s-a schimbat în Direcția de Asistență Socială, conform HCL nr. 69/29.01.2018.

 

Inființată în scopul prevenirii sau limitarii unor situații de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, DAS Oradea are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de măsuri, programe, activități, servicii de protecție a persoanelor, familiilor, grupurilor aflate în stare de risc social.

 

Serviciile sociale se organizează la nivel comunitar, în funcție de nevoile identificate, de numărul potențialilor beneficiari, de complexitatea situațiilor de dificultate și de gradul de risc social.

 

Din perspectiva funcțională, acordarea serviciilor de asistență socială este concepută ca un sistem de acțiuni specifice, care trebuie să asigure realizarea obiectivului său major: asistarea persoanelor care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să-ți asigure nevoile sociale, să-și dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrarea socială, și au nevoie de intervenția autorităților și a comunității în care trăiesc.

 

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE