DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

UN NOU SERVICIU ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

UN NOU SERVICIU ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

Pentru că Dragobetele este o zi dedicată iubirii și una dintre cele mai frumoase tradiții ale poporului nostru, începând cu data de 24 februarie 2020, Direcția de Asistență Socială Oradea își îndreaptă(...)

DEZVOLTAREA LIMBAJULUI LA COPIII DE VÂRSTĂ ANTEPREŞCOLARĂ

DEZVOLTAREA LIMBAJULUI LA COPIII DE VÂRSTĂ ANTEPREŞCOLARĂ

Prima întâlnire din acest an din cadrul programului "Şcoala părinţilor", a fost susţinută, aşa cum v-am obişnuit, de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor. De această dată tema abordată a fost

AJUTĂM, SUSŢINEM, NE IMPLICĂM ÎMPREUNĂ!

AJUTĂM, SUSŢINEM, NE IMPLICĂM ÎMPREUNĂ!

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2019. Viceprimarul municipiului Oradea, dl Florin Birta, în calitate de coordonator al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea,(...)

HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ, SĂ SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ!

HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ, SĂ SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ!

Vineri, 24 ianuarie 2020, sărbătorim 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Aceasta zi este una istorică pentru toți românii, fiind înfăptuită Mica Unire sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. De ce(...)

MICA UNIRE SĂRBĂTORITĂ LA CENTRELE MULTIFUNCŢIONALE

MICA UNIRE SĂRBĂTORITĂ LA CENTRELE MULTIFUNCŢIONALE

Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu dna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit Unirea Principatelor Române,(...)

PROGRAMUL DE LUCRU AL DASO ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

PROGRAMUL DE LUCRU AL DASO ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor programul de lucru cu publicul în perioada sărbătorilor de iarnă: Astfel, în data de 24 decembrie 2019 programul de lucru cu publicul se va(...)

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își primească beneficiarii

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își(...)

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea, d-na Arina Moș a susținut azi, 30(...)

DEZBATERE PUBLICĂ PRIVIND REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI(...)

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, republicată, privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, Administraţia Socială Comunitară Oradea propune spre dezbatere publică REGULAMENTUL DE(...)

AUDIENŢE

DIRECTOR EXECUTIV Arina Moş MIERCURI ora 9.00 -

ANUNT CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE DE EXECUTIE VACANTE DE MEDICI DIN CADRUL COMPARTIMENTULUI CABINETE MEDICALE SCOLARE

ANUNT CONCURS PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE DE(...)

ANUNȚ de CONCURS În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 869/2015 pentru aprobarea pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor de medic, medic dentist,(...)

Magia iernii

Magia iernii

În cadrul activităților educative desfășurate cu copiii de la Creșa nr. 9 „Căsuța din Poieniță”, aceștia au învățat despre frumusețea anotimpului iarna. Astfel, în cadrul proiectului tematic

Atelierul lui Moș Nicolae

Atelierul lui Moș Nicolae

Dragă Moș Nicolae, Noi, spiridușii tăi, din Creșa nr. 4 „Scufița Roșie”, am împodobit braduțul cu globuri, beteală și luminițe. Cântăm, spunem poezii, ne jucăm și printre toate acestea am pregătit (...)

Sănătatea familiei

Sănătatea familiei

În cadrul activităților educative desfășurate cu copiii de la Creșa nr. 9 „Căsuța din Poieniță", aceștia au învățat despre membrii familiei și despre importanța pe care o au fiecare în creșterea și(...)

Lumea Animalelor

Lumea Animalelor

După cum știm, toți copiii sunt fascinați de lumea animalelor și sunt curioși să afle cât mai multe lucruri despre acestea. În cadrul activităților educative copiii de la Creșa nr. 9 „Căsuța din(...)

CARNAVALUL DOVLECILOR VESELI

CARNAVALUL DOVLECILOR VESELI

Prichindeii de la Creşa nr. 6 „Căsuţa Veseliei", împreună cu copiii din grupa mare B, coordonată de educatoarele Caba Sanda și Irimiș Maria, de la Grădinița nr. 45, au organizat Carnavalul Dovleceilor Veseli, s-au jucat,(...)

PE TĂRÂMUL ZÂNEI TOAMNĂ

PE TĂRÂMUL ZÂNEI TOAMNĂ

Buburuzele și Fluturașii din cadrul Creșei nr. 14 „Micul Prinț", se bucură de toamnă și de tot ce aduce ea mai bun. Copiii au fost impresionați de multitudinea de culori ale frunzelor așternute ca un covor pe(...)

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

În data de 21 noiembrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

În data de 31 octombrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în(...)

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU MICUŢI ŞI PĂRINŢI

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU(...)

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea şi a fost susţinută de(...)

O șansă în plus!

O șansă în plus!

Direcția de Asistență Socială Oradea aduce la cunoștința orădenilor lansarea programului „O şansă în plus" - meditaţii gratuite la matematică şi limba română, program care se adresează elevilor din clasele V(...)

Despre DAS Oradea

Direcția de Asistență Socială Oradea (DAS Oradea) este serviciul public de asistență socială, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Oradea.

 

Înființată în anul 2001, prin H.C.L. nr.398/21.12.2001, această instituție s-a numit Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), până în 01.03.2018, când această denumire s-a schimbat în Direcția de Asistență Socială, conform HCL nr. 69/29.01.2018.

 

Inființată în scopul prevenirii sau limitarii unor situații de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, DAS Oradea are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de măsuri, programe, activități, servicii de protecție a persoanelor, familiilor, grupurilor aflate în stare de risc social.

 

Serviciile sociale se organizează la nivel comunitar, în funcție de nevoile identificate, de numărul potențialilor beneficiari, de complexitatea situațiilor de dificultate și de gradul de risc social.

 

Din perspectiva funcțională, acordarea serviciilor de asistență socială este concepută ca un sistem de acțiuni specifice, care trebuie să asigure realizarea obiectivului său major: asistarea persoanelor care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să-ți asigure nevoile sociale, să-și dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrarea socială, și au nevoie de intervenția autorităților și a comunității în care trăiesc.

 

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

Crese - Oradea

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE